PWD Architecture, Dali, Yunnan, mixed use, mixed use development China, Dali Creative Area, natural ventilation, natural daylight, natural topography, terraced buildings, terraces, green roof

PWD Architecture sought to create a complex that would celebrate the site’s natural beauty. Thus, the architects designed largely in section to optimize natural daylight and ventilation conditions, as well as to maximize landscape views. The modern glazed buildings will be built with a stacked bar construction system and feature clean aluminum and timber facades so as not to detract from the surrounding scenery. To minimize site disturbance, the buildings step down to match the natural topography.

Related: MVRDV redesigns the Ilôt Vandamme mixed-use block in Paris

The main buildings are arranged into two zigzag formations flanking a central green space. The ground-level public spaces are complemented by a series of open-air green-roofed terraces. The Dali Creative Area will include exhibition areas, media room, multi-use offices, retail, restaurants, conference center, hotel, and a wellness spa.

+ PWD Architecture

Via ArchDaily