light wells, daylighting, renovation, extension, Scandinavian Functionalism, Norway, sustainable design, tiny home, green design, green renovation, Molde, Pedervegen 8, Rever og Drage, daylighting, natural light, minimalist design

Rever go Drage describes the original one bedroom, one bathroom home as “Scandinavian functionalism,” which is short for a very small dwelling with a flat roof, brown wood cladding and white brick walls. Still, it has a character of its own and the family wanted the extension to play nicely by not contrasting too much with the existing structure.

Using timber panels that nearly matched the original cladding, the design team created a small distinction between the home’s two halves by painting them white to correspond with the bright brick walls. The quarter circle light wells on either edge of the extension bathe the bedroom and bathroom with natural light while also adding dimension to the home, and a large window in the living room overlooks the breathtaking landscape.

+ Rever og Drage Arkitektur

Via Dezeen