Brian Barth

Quebec Residence Gets An Eco-Modernist Facelift

by , 06/16/14


The ample exterior glazing is intentionally oriented to a southern exposure, allowing maximum solar gain in winter. In summer, existing shade trees cool the home, helping to minimize the energy needed for heating and cooling in this harsh northern climate, a brilliant use of passive solar design.

The original brick walls of the house are almost unrecognizable under a fresh coat of black paint, which helps to visually tie the existing house to the renovations. It is shocking to see what a little imagination can do for a drab suburban neighborhood!

+ Est Architecture

Via Architizer

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home