green design, eco-design, sustainable design, Rabobank Headquaters, Cardboard, Paperboard, Washi Paper, Sander Architecten, New Zealand,

Sander Architecten was chosen out of 20 architects to implement their design for the 56,000 square meter project. The brief called for a social work environment that promotes collaboration and knowledge sharing. Helen Sander was reluctant to interfere with the office flow, which is why most of the partitioning has been kept horizontal rather than vertical.

Unlike plain cube walls present in standard, dull offices, the Washi paper and paperboard separations are inspiring and uplifting and therefore more likely to promote discussion. Because it can be easily recycled, cardboard is among the most popular materials to use. Grid skylights light up the whole building even further in what is one of the most attractive interior interventions we have seen in a long while.

+ Sander Architecten

Via Dezeen

images via Alexander van Berge