Gallery: Rabobank Unveils Incredible Cardboard office in The Netherland...

 
The partitioning has been kept low to promote collaboration and flow

Sander Architecten was chosen out of 20 architects to implement their design for the 56,000 square meter project. The brief called for a social work environment that promotes collaboration and knowledge sharing. Helen Sander was reluctant to interfere with the office flow, which is why most of the partitioning has been kept horizontal rather than vertical.

Unlike plain cube walls present in standard, dull offices, the Washi paper and paperboard separations are inspiring and uplifting and therefore more likely to promote discussion. Because it can be easily recycled, cardboard is among the most popular materials to use. Grid skylights light up the whole building even further in what is one of the most attractive interior interventions we have seen in a long while.

+ Sander Architecten

Via Dezeen

images via Alexander van Berge

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


2 Comments

  1. bonnie July 30, 2011 at 3:11 pm

    What an inspiring project. Are the images taken from the top floor? Do the skylights have a connection to lower floors or just to the top floor? The shapes of the cardboard seem to provide strong support, and provide an interactive way to transverse the space.

  2. huenchumilla fritz July 27, 2011 at 4:02 pm

    Here there is no technology to shape the carton thereby.
    Intelligent power slim columns for the idea that the roof is floating. dining tables in the cardboard stand the weight, but in the kitchen no structural function runs.

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >