Gallery: Re-Purposed Bus Stop Clad in Futuristic Metal Skin Lures Touri...

 
The skin protects the interior from excess solar gain

Most of the existing structure was left alone, considerably reducing the amount of new materials required to complete this striking new adaptive reuse project in Arteixo. Despite a tight budget, the design team was able to give the building a brand new perforated metal skin. The geometric metal panels lend a futuristic feel to the place but also shield the interior from excess solar gain.

The screen provides shade but not to the detriment of natural daylight, which absolutely floods the interior. Although the natural wood and stone flooring contrasts with the angled modern cladding, we think the materials are ultimately harmonious. All in all, it’s hard to imagine that this new office was once a bus stop and we sincerely hope that it reaches its intended goal of encouraging tourists to explore the magical areas of northwestern Spain.

+ Alejandro García y Arquitectos

Via Arch Daily

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home