Nook Architects, Barcelona, renovation, green renovation, apartment renovation, flexible space, wooden walls, modular spaces, mosaic tiles, mosaic floors, adaptation, interior design, traditional floors

The architects removed the existing internal walls and replaced them with a flexible system of wooden partitions that slide across the apartment and divide private and public spaces. Entitled ‘The Wall,’ the adaptation project features an open-plan living area, a small home office, an en-suite master bedroom and two bedrooms with a second bathroom.

Under the synthetic parquet, the apartment had gorgeous mosaic floors that were uncovered once the clients bought the property. Parts of the floor where the original flooring couldn’t be recovered were infilled with micro cement.

Related: Sydney’s Historic Majestic Theatre Renovated Into Daylit Apartments

The hall was converted into a flexible, modular space with moving walls supported by a long grey metal beam that extends along the entire length of the living area. An L-shaped unit was built into a wall near the entrance and functions as a work space. With three large street-facing balcony doors, the apartment receives an abundance of natural light and, thanks to the new organization, feels airy and spacious.

+ Nook Architects

Via Dezeen

Photos by Nieve/Productora Audiovisual