After several renovations since the original construction of this Beijing factory, an extensive overhaul has breathed new life into the building – literally. He Wei Studio / 3andwich Design renovated the building with a beautiful Zen garden gracefully integrated into the structure in order to convey the essence of the traditional Chinese private garden. Modern office workers can immerse themselves in a calming, natural environment, no matter how stressful the day gets.


Elongated Industrial Box, Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber, He Wei Studio / 3andwich Design, green renovation, factory renovation, Beijing, Chinese garden, inner courtyard, meditation room, green architecture, office space, ramps and walkways

The original factory, built in 1970, went through several renovations before He Wei undertook the challenge of turning it into a modern office space that keeps the spirit of ancient building practices. The team restructured the circulation and created longer routes to allow people to calm down when entering the main space.

Related: Former Panasonic factory building in China converted into a modern events space

Elongated Industrial Box, Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber, He Wei Studio / 3andwich Design, green renovation, factory renovation, Beijing, Chinese garden, inner courtyard, meditation room, green architecture, office space, ramps and walkways

A zigzagging path leads visitors from the entrance on the west side through a long, narrow semi-outdoor corridor. This way people have to walk through the entire garden, called Zen Chamber. A folded stair, located between the long ramp and paralleled stairs, offer views of the inner courtyard and big tearoom through grating racks.

Elongated Industrial Box, Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber, He Wei Studio / 3andwich Design, green renovation, factory renovation, Beijing, Chinese garden, inner courtyard, meditation room, green architecture, office space, ramps and walkways

The second floor, which serves as the main public space, is narrow and long and houses a music room, small tearooms, meditation room and a large tearoom.

+ He Wei Studio / 3andwich Design

Via Sunshine PR

Photos by Zou Bin

Elongated Industrial Box, Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber, He Wei Studio / 3andwich Design, green renovation, factory renovation, Beijing, Chinese garden, inner courtyard, meditation room, green architecture, office space, ramps and walkways

Elongated Industrial Box, Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber, He Wei Studio / 3andwich Design, green renovation, factory renovation, Beijing, Chinese garden, inner courtyard, meditation room, green architecture, office space, ramps and walkways

Elongated Industrial Box, Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber, He Wei Studio / 3andwich Design, green renovation, factory renovation, Beijing, Chinese garden, inner courtyard, meditation room, green architecture, office space, ramps and walkways

Elongated Industrial Box, Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber, He Wei Studio / 3andwich Design, green renovation, factory renovation, Beijing, Chinese garden, inner courtyard, meditation room, green architecture, office space, ramps and walkways

Elongated Industrial Box, Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber, He Wei Studio / 3andwich Design, green renovation, factory renovation, Beijing, Chinese garden, inner courtyard, meditation room, green architecture, office space, ramps and walkways

Elongated Industrial Box, Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber, He Wei Studio / 3andwich Design, green renovation, factory renovation, Beijing, Chinese garden, inner courtyard, meditation room, green architecture, office space, ramps and walkways