CCF house, GOAA architects, green renovation, Sao Paulo, wooden house, Brazil, rainwater harvesting, rooftop terrace, green architecture

Located in the Vila Anglo Brasileira neighborhood of São Paulo, the existing property was in need of reorganization in order to maximize its spatial potential. The transformation began by removing all the existing informal construction, followed by the reorganization of openings. The architects established a stronger connection between interior and exterior spaces, and incorporated a A rainwater cistern into the design.

Related: Terra e Tuma revives ramshackle home in Brazil with blocks and vegetation

CCF house, GOAA architects, green renovation, Sao Paulo, wooden house, Brazil, rainwater harvesting, rooftop terrace, green architecture

The architects then added a rooftop terrace and connected the kitchen to the patio. The wooden volumes, containing new programs, stand out from the existing structures. A street-facing blind facade was kept in its original form, preserving a large work of graffiti of great value to the client.

+ GOAA

Via Archdaily

Photos by Pedro Vannucchi