BYTR Architecten, Bemmelenlaan renovation, green renovation, Rotterdam, green extension, skylights, natural lighting, green architecture

The extension houses a kitchen and living area, while the renovated main volume comprises two bedrooms, a balcony and an attic. In order to comply with the owners’ request to get more natural light, the architects made sure to use as much glass as possible and use smart solutions for controlling solar intake.

Related: BYTR architecten’s extension of a 19th century home combines old and new under one roof

BYTR Architecten, Bemmelenlaan renovation, green renovation, Rotterdam, green extension, skylights, natural lighting, green architecture

A small skylight above the dining area draws in additional light and acts as an interesting detail in the design of the interior dominated by minimalist forms with subtle built-in furniture. The renovation provided the owners with a large living space that breaks the traditional layout of the existing building and establishes an atmosphere of a freestanding residence.

+ BYTR Architecten