Siemens headquarters Munich, Henning Larsen Architects, green renovation, courtyard, Munich, LEED Platinum certification, floor-to-ceiling windows, natural lighting, intelligent building

The building comprises a single volume with four rectangular courtyards and a publicly accessible ground floor that provides a new pedestrian connection between downtown Munich and the museum district. Floor-to-ceiling windows and a smart spatial organization allow employees to have visual connection to their colleagues throughout the building, while various open areas act as meeting spaces where people can collaborate across departments.

Siemens headquarters Munich, Henning Larsen Architects, green renovation, courtyard, Munich, LEED Platinum certification, floor-to-ceiling windows, natural lighting, intelligent building

Related: Hufton + Crow capture Denmark’s beautiful grass-covered Moesgaard Museum in new photos

Thanks to a holistic approach to sustainable design, the new building consumes 90% less electricity and uses 75% less water than its predecessor. Heating, ventilation, and air conditioning systems can be adjusted by employees, and thanks to the company’s smart building technology, data from 30,000 data points allow for a comprehensive insight into the daily energy performance of the building.

+ Henning Larsen Architects

Via World Architecture News

Photos by Hufton + Crow