arhiDOT design, arhiDOT, Romania, architecture, design, before and after, converted garage, office, office space, architect's office, architectural firm office, interior design, efficiency, before

The 1960’s garage was on the ground floor of a Bucharest apartment building, and satisfied the goals the architectural firm had in mind as they sought a new space. According to a statement from arhiDOT design, the firm was looking for “an unconventional and representative space, small and manageable, a place where we’ll feel more at home than at the office, providing direct contact with the street and the city.” Architects and designers Dana Bostina, Vlad Bostina, and Simona Istoc designed the space.

Related: Before and After: Brisbane Church Becomes Beautiful Pitched-Roof Home

arhiDOT design, arhiDOT, Romania, architecture, design, before and after, converted garage, office, office space, architect's office, architectural firm office, interior design, efficiency, after

Minimal “space finishing interventions” like epoxy on the floor added to exterior glazing to brighten up a formerly dingy space. According to arhiDOT design, “Basically, the unfinished walls are ‘dressed’ in pieces of furniture or cladding (including the ceiling).” White shelving, furnishings and cabinets, and a wood ceiling and wall livened the garage. Details like a geometric lamp, old telephone, and plants add character.

arhiDOT design, arhiDOT, Romania, architecture, design, before and after, converted garage, office, office space, architect's office, architectural firm office, interior design, efficiency

Another one of arhiDOT design’s goals for the space was efficiency, both in terms of furnishings and utilities. The space may appear simple at first glance, but start opening the cabinets and you’ll find a kitchen, toilet, printers, and storage. “Modular” furniture can “be reconfigured in different ways.” LED lighting and efficient water faucets ensure resources are well utilized.

arhiDOT design, arhiDOT, Romania, architecture, design, before and after, converted garage, office, office space, architect's office, architectural firm office, interior design, efficiency, meeting, meeting space

The office can be utilized for working, relaxing, eating, or meeting with clients. The design team said, “We wanted an intelligent, relaxed, and very flexible space which can be easily transformed depending on our needs.” Looks to us like they’ve gone above and beyond those goals.

+ arhiDOT design

Via Contemporist

Images courtesy of Arthur Tintu/arhiDOT design