daylighting, glazing, green terrace, natural materials, Paul McAneary, Tex-Tonic House, green design, sustainable design, eco-design, Victoria, London, daylighting, urban development, sustainable development

With a mere 466 square meters to work with, Paul McAneary Architects had to be creative – although that doesn’t seem to be a problem for them. They added three boxes to the building that are made from sand-blasted oak and cast bronze timber. These naturally finished compartmentalized bedrooms provide residential areas without over-domesticating what is also an events venue.

The whole penthouse is flooded with light as a result of floor-to-ceiling glazing, and it opens to a verdant terrace that runs the length of the building. These features combined with the boxes and a massive wine cellar create a warm atmosphere conducive to a meeting of beautiful, artsy-fartsy minds!

+ Paul McAneary Architects

Via Designboom