Cocoon Hous, Vietnam, green renovation, row house, perforated brick facade,perforated facade, brickwork, natural ventilation, vertical garden, Landmak Architecture

In order to renovate this row house in the expensive New Urban area, now neglected due to the economic crisis in Vietnam, the architects set out to transform it into a romantic, peaceful living space. The team added one floor and a mezzanine and included natural elements to form a garden. The kitchen block was added at the back, with the roof acting as a terrace for the master bedroom on the second floor.

Cocoon Hous, Vietnam, green renovation, row house, perforated brick facade,perforated facade, brickwork, natural ventilation, vertical garden, Landmak Architecture

Related: Cocoon Tree is a lightweight, spherical treehouse for sustainable living

The old balconies on each end of the house were skinned with a ventilation brick block that allows rain, wind and sunlight to shine through. Security is paired with porosity in this cocoon-like space which looks particularly beautiful at night.

+ Landmak Architecture

Via Archdaily

Photos by Trieu Chien