Senneville sur Fécamp, writer's nook, observatory, Normandie, English Channel, northern France, Senneville sur Fécamp, Ziegler Antonin, green renovation, simple material palette, green design, sustainable design, eco-design, France

Housing a library and a garage, the elevated addition is glazed to ensure plenty of natural light and unobstructed views of the verdant landscape. Despite the opportunities for distraction, the tranquil retreat is also designed to facilitate concentration and creation — both ideal scenarios for a writer.

Related: France will pay $11,000 if you upgrade to an electric vehicle

A simple material palette belies an elegant design that maximizes the 646 square-foot space devoted to what amounts to a miniature observatory with a garage downstairs. Antonin describes his intention to create a dramatic, theatrical space, both inside and outside; we think the photographs depict tremendous success. Slightly moody, the images in our gallery captures the peace and tranquility this addition offers.

+ Ziegler Antonin

Via Ignant