Gallery: Rusty Tin Shed Transformed Into Beautiful Two-Story Studio in ...

 
The goal of the project was to re-purpose the existing tin shed at the rear of a residential lot.

The goal of the project was to re-purpose the existing tin shed at the rear of a residential lot. Rather than just tearing the shed down and getting rid of it, Raffaello Rosselli recycled the original materials while paying respect to the shed’s structure. The shed was carefully deconstructed, and the exterior metal cladding was retained while the new two-story studio office and apartment were constructed. On the ground floor is a studio/garage along with storage and a bathroom. The upstairs offers a studio apartment and office complete with a kitchenette and full bath.

To complete the project, the original cladding was reinstalled on the facade in a puzzling array of color. New box windows framed with coreten steel fill the space with light and provide a bit of sun shading with overhangs. Inside, the interior is raw and honest with a clean finish, white walls and plywood floors. Light bounces throughout the space.

What’s even better is that this studio is up for rent through airBnB, and you can stay here on your next trip down under.

+ Raffaello Rosselli

Via Dezeen

Images ©Mark Syke and Richard Carr

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?