Samoo Architects & Engineers, South Korea, vertical louvers, cross-ventilation, natural ventilation, sustainable building, auditorium, energy-efficient building

The architects designed the project as an attempt to combine history, nature and accessibility and create diverse spaces within the complex. While there is a high degree of independence between different facilities, the large podium unifies the complex and provides a space above which can be used as a venue for events and gatherings. The service center and the auditoriums are located on the lowest level of the podium, while the grand plaza offers stunning views of the surroundings.

Related: Sublime Ribbon-Like Knot House Offers an Ecological Island Escape in South Korea

Rising from the plinth is a tower which was optimized to allow cross ventilation. Several simulations deployed by the architects enabled them to create an energy-efficient space that provides a pleasant environment. Unique vertical louvers contribute to the sustainability of the complex and while giving it a modern appearance. The building is slated for completion by 2018.

+ Samoo Architects & Engineers

Via World Architecture News