Gallery: San Francisco’s Imaginatively Interconnected Harrison 1×2 Resi...

 
A cage of energy-efficient bulbs and track lighting take on the task of brightening the minimalist interior after the sun goes down.

One of the Harrison Street Residences lies parallel to the street, cloaking the inner courtyard and allowing for greater privacy, space and light shared within a dense urban area. The second residence faces mirror-image backyards. Each backyard is one square patch of concrete with ample room for a barbeque and one square patch of living roof with access to an underground studio space.

A rooftop terrace further expands the livable space and encourages an intimacy with the surrounding beauty of Bernal Heights. The austere minimalism of the master bathroom holds no pretense of privacy and the lack of doors reinforces the experience of openness to one’s environment. A side-by-side shower and toilet left us wondering where we’d leave the soap, but an independently installed shelf in one of many half bathrooms answered that query.

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home