Sasaki Architecture, Wall Cloud, modern conversion, converted warehouse, office space, daylit office, floating walls, concrete, green renovation, Japan, Japanese architects

The former waterfront warehouse in the Minato district of Tokyo was used as a popular disco called Juliana’s Tokyo in the 1990s. The club was shut down and, because of its low ceilings, has remained unusedĀ for years. Sasaki Architecture took on the task of converting it into a daylit office space that shows no traces of the “oppressive feeling” the former space configuration caused.

Related: Renovated Warehouse Wrapped in a Flowing Cinderblock Skin

They increased the height of the space by removing the existing false ceiling and adding wall sections under the beams to separate different areas. Some of the walls rest on slices of glass which allow light to reach the deepest part of the interior and make the space flow, flaunting its beautiful exposed concrete floor coated in varnish.

+ Sasaki Architecture

Via Dezeen

Photos by Takumi Ota