Des Écailles, Montreal, L. McComber, cedar siding, brick, home office, cedar, green architecture

The first development phase comprises two semi-detached residences clad in dark clay brick with entrances highlighted in a light natural cedar siding. The brick volume, dominated by horizontality, is marked by a frieze of oblique protruding bricks that create a scale-like texture. This composition is reversed in the back, where the brick base transitions to a second-story featuring a light volume of cedar arranged in a series of vertical sections.

Des Écailles, Montreal, L. McComber, cedar siding, brick, home office, cedar, green architecture

Related: She’s a brick (guest) house… but she used to be a laundry room

The garage features a series of split levels with an office space above, opening onto a two-story living room. A stairway connects these volumes with a path extending toward the kitchen that opens into the garden.

+ L. McComber ltée

Photos by Raphaël Thibodeau