Jo Nagasaka, Schemata studio, home renovation, House in Hatogaya, old wooden structure, Japanese architecture,

Located in Saitama prefecture, this beautiful home was built by an architect following the client’s father’s original design. The original idea was to fit as many rooms as possible into the space, and have them all with their own distinct feel. But when Schemata architect Jo Nagasaka’s arrived to the property he felt the interiors needed to be brighter and less claustrophobic.

Related: Schemata Architects Designs Takeo Kikuchi’s New Eco-Friendly Flagship Store in Shibuya

So he stripped down most of the walls but left the beautifully aged wooden skeleton intact. This bold unique decision allows plenty of natural light to fill every corner. As well as being a sweet reminder of the father’s original design.

+ Schemata

Via Dezeen

Photos by Kenta Hasegawa for Schemata