Studio mk27 Mororo House

The mountainous region is known for its low temperatures in the winter, so the architects wanted to ensure that the home was properly insulated year round, but would maintain its strong connection with the outdoors. Accordingly, the elongated structure was built with a two-fold design strategy: a large opaque block on one side of the home holds the living area and bedrooms, while the transparent side houses the enclosed bathhouse with a heated pool and sauna.

Related: Passive solar Nahahum Cabin overlooks dramatic canyon views in the Cascade Mountains

The interior is the perfect open concept layout, with high ceilings, cozy sitting spaces, and long hallways offering a continual living space throughout the home. The rustic chalet feel is further achieved with metal structures and steelframe walls. However, its the home’s large floor-to-ceiling windows, external wooden deck and solarium that really fuse the interior space with the home’s beautiful natural setting.

+ Studio mk27

Via Contemporist

Photography by Fernando Guerra