Tabanlioglu Architects, rooftop garden, green roof, Istanbul, hipped roof, climate control, mesh facade, office spaces, headquarters, green architecture

The five-story building was built for a pharmaceutical company whose owners, an elderly couple, wanted to build an office space that would look and feel more like a house. This air of domestic space was given to the structure by treating it as a small county settlement, with seven smaller volumes connected through different green surfaces and patios. The volumes have a hipped roof and feature a facade that looks like its made from wood.

Related: Shady Asmacati Shopping Center is Topped With Beautiful Perforated Leaf Skylights

A bridge leads to the main entrance located on the ground floor, while the first floor houses offices for managers and partners, dining halls, activity rooms and VIP lounges. The interiors are bathed in natural light thanks to the building’s transparent sides. In order to increase the efficiency of passive climate control, the architects introduced an envelope designed as a mesh system.

+ Tabanlioglu Architects