Trevose House, A D LAB, semi-detached house, multi-generation housing, Singapore, courtyard, veranda, garden, green architecture, natural light

The residence is located on a corner lot in a lushly planted residential neighborhood in Singapore. It’s surrounded by mature rain trees and quiet walkways. In order to incorporateĀ these features, the architects created a compact building with a small courtyard. A large garden veranda wraps around and up the external facade and visually continues onto the main roof, while the courtyard helps bring natural light into the center of the house.

Trevose House, A D LAB, semi-detached house, multi-generation housing, Singapore, courtyard, veranda, garden, green architecture, natural light

Related: Terraced Rienzi House in urban Singapore is so green it feels like the country

The long verandas also function as extensions of the individual rooms and creates a connection between different spaces of the house. This provides privacy as well as the possibility for the family to come together in the garden space.

+ A D LAB

Via Archdaily

Photos by Masano Kawana