This house in South Korea’s capital utilizes negative space to create various micro-environments that boost the building’s energy efficiency. Architecture firm poly.m.ur designed the Deep House as a single volume featuring a slanted roof and walls where one room flows into another. The tilted roof provides ample storage inside and gives each residential unit expansive views of the surroundings.

Deep House, poly.m.ur, slanted roof, Seoul, energy efficiency, green architecture, stone louvers, storage space, corner window, insulation

Deep House, poly.m.ur, slanted roof, Seoul, energy efficiency, green architecture, stone louvers, storage space, corner window, insulation

The house features a slanted roof and stone louvers along the sloping sides of the building. Taking inspiration from a design philosophy based on the idea of dispersing the main volume through the use of shallow depth, the architects created hollow spaces that improve the energy efficiency of the building and provide ample storage space.

Related: Angular residence by Moon Hoon maximizes privacy and a tiny plot

Deep House, poly.m.ur, slanted roof, Seoul, energy efficiency, green architecture, stone louvers, storage space, corner window, insulation

Deep House, poly.m.ur, slanted roof, Seoul, energy efficiency, green architecture, stone louvers, storage space, corner window, insulation

Box-type corner windows are strategically laid out to provide optimal views of the surrounding landscape while minimizing the effects of cold winter winds. Instead of treating windows as two-dimensional elements, the architects conceived them as “micro-spaces” or “rooms inside rooms”.

+ poly.m.ur

Via Archdaily

Photos by Kyungsub Shin

Deep House, poly.m.ur, slanted roof, Seoul, energy efficiency, green architecture, stone louvers, storage space, corner window, insulation

Deep House, poly.m.ur, slanted roof, Seoul, energy efficiency, green architecture, stone louvers, storage space, corner window, insulation

Deep House, poly.m.ur, slanted roof, Seoul, energy efficiency, green architecture, stone louvers, storage space, corner window, insulation