Gallery: Seoul’s New Solar-Powered GT Tower Boasts a Mind-Bending Wavy ...

 
The interior floors receive a bounty of daylight as a result of the envelope’s design.

The undulating facade of the 54,000 square foot meter tower is certainly a show stopper. Measuring 48 meters each, the waves are further emphasized by the building’s glass curtain wall and vertical window frames. The width of the floors tapers at the very edge to connect and further emphasize the verticality of the glass columns. The organic effect is most evident from the street, where it works to soften the quality of the skyscraper’s mass.

The interior floors receive a bounty of daylight as a result of the envelope’s design. The unusually tall expanse of glass helps pull daylight deeper into the floor plate. The footprint is set off from the lot lines to allow pedestrian access, and a sunken courtyard was developed to create a quiet outdoor retreat.

The architects boldly claim extensive sustainable design measures but simply mention the use of solar electric panels, incorporated natural cooling, and high performance glass without any more details. We’d like to know more about these systems to see how well this building stacks up environmentally to its peers.

+ ArchitectenConsort

Via Contemporist

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



2 Comments

  1. Michael Schumacher February 5, 2012 at 12:51 am

    Thank you, I’ve just been searching for information about this topic for ages and yours is the best I have discovered till now. But, what about the conclusion? Are you positive in regards to the supply?

  2. top-it May 21, 2011 at 8:48 pm

    Ineresting design, but what’s going on with that bus in the middle foreground which only has a front?

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home