shanghai corporate pavilion, shanghai, pavilion, shanghai world  expo, world expo, 2010 shanghai world expo, recycled materials, LED, LED  lights, interactive exhibit, ESI Design, eco design, green design,  sustainable building

As visitors enter the building they first come into the queue where they learn that their actions can have effects on the lights of the building. By clapping their hands and waving their arms, their collective response makes the LED lights change. Visitors then go through a series of interactive exhibits describing the city of Shanghai, and finally they come to the “Dream Cube Control Room”, where an interactive surprise awaits them and will hopefully give them reason to think.

US firm ESI Design and architect Yung Ho Chang collaborated on the entire interactive design. On top of the use of recycled materials and LED lights, the Pavilion features a solar thermal tube screen on the roof, which can collect solar energy to produce hot water up to more than 200° F. The roof also collects rainwater, then filters and stores it for daily use in the Pavilion as well as for use in the misters. After the Expo, the building materials will be recycled again for other applications.

+ ESI Design

Photo credits: Basil Childers via ESI Design Flickr