Dental Clinic, Netherlands, Shift Architecture + Urbanism, Rotterdam, Dentist, historical, renovation, landscape, daylighting, nature, green

The existing building was a traditional Dutch home with a brick exterior and slate roof. Shift Architecture + Urbanism‘s renovation honored the history of the existing home and added a new volume contrasts with the materiality of the existing building. With its standing-seam zinc cladding, the new volume stands out in an iconic way.

Though the exterior of the stylish new dental clinic seems a bit industrial, the interior is clean and full of light. Orange built-in cabinetry also brightens the office environment in a humorous way. The architect installed “a large ‘flower window’, that also serves as a bench” to connect the interior to nature and create a sense of serenity. This window also frames the activity of the patient in the dentist’s chair from the outside.

+ Shift Architecture + Urbanism

Via Freshome