MaHouse, The Very Many, green roofs, contemporary architecture, Strasbourg, Reglit glass, green roofed home

Located in Quartier de l’Orangerie, the 340-square-meter MaHouse is designed to max out the available zoning envelope and, as a result, its volumes take on a variety of irregular shapes and sizes. The side of the narrow home that faces a small alleyway is clad in floor-to-height Reglit glazing that’s frosted to preserve privacy, while allowing natural light into the home. Large windows also punctuate the opposite side of the home and sliding glass doors open up to the outdoor pool. Green roofs top the all-white structure.

MaHouse, The Very Many, green roofs, contemporary architecture, Strasbourg, Reglit glass, green roofed home

Related: Super skinny 1.8-meter-wide house slots into a narrow Tokyo lot

The four-bedroom home comprises three levels, along with a garage and basement. The parents’ penthouse is located at the top, while the children’s play area is on the middle floor and features a small slide for the children leading down to the ground floor. The communal areas are placed on the ground floor. “At MaHouse…the extra length of a step, the degree of each tilt, the obliques in plan and elevation and their corner indentations act as small anomalies to introduce the experiential to one’s daily environment,” writes the architects. “A set of stairs engaged as a slide is an example of informal follows function.”

+ The Very Many

Via Dezeen

Images via The Very Many