green design, eco design, sustainable design, PyeongChang, Planning Korea Designs, 2018 Winter Olympics, sky gardens, infinity shaped architecture

In anticipation of the influx of tourists that will flock to PyeongChang for the 2018 Winter Olympics, Planning Korea Designs designed a sprawling hotel that covers 29,493 square meters, offering 946 rooms to incoming guests. The hotel’s loop shape was inspired by the ecological structure of plankton, but from above looks remarkably like a roller coaster.

Related: South Korea Unveils Plans for Sustainable Mini-City in World’s Best Airport

The curving hotel is situated around a large pool, which stretches out under the loops and toward the beach. The glassy façade creates a naturally brightly lit interior throughout the mix of hotel rooms, condos and amenity areas. At night, the glass is transformed into a screen on the lower levels, with an LED system creating a media screen. Along each slope of the resort, Planning Korea created a terrace garden, which includes a grassy floor and trees. These gardens create a green visual outline seen from afar. Onsite, the sky gardens bring the calm of nature and green space to guests, who can find solitude and peace on one of the many grassy gardens. Guests can also enjoy views and fresh air on the hotel’s rooftop sky deck.

+ Planning Korea Designs

Via Arch Daily