Golden State Warriors, San Francisco, Warriors, Piers, Stadium, NBA, revitalization, Snøhetta, landscape, architecture, sustainable urban development, urban

This updated design of the Golden State Warriors’ new home comes almost three years after Joe Lacob and Peter Guber took over the franchise. “Going into this project, we wanted to build a world-class event center”, stated Guber. He went on to add, “now, because of the construction feedback we’ve received, Piers 30-32 will also be transformed into a world-class waterfront park and public gathering place that serves as a model of sustainable urban development”. This pavilion not only sits among a plethora of public transportation options, but it has been designed as a state-of-the-art environmentally-friendly event center. One of the bigger changes to the design includes an increase to 60 percent open space, which will add the equivalent of three Union Squares to San Francisco.

Snøhetta’s newest iteration of the design is 695,000 square feet, stands 135-feet tall, has a seating capacity of 18,064 and 7.6 acres of open space, and will have space for deep water berth. The design is meant to create a place for fans, pedestrians, bicyclists, tourists, and local residents to enjoy. Within close proximity of the Financial District, the pavilion will become a new San Francisco fixture as it sits between AT&T Park and the Ferry Building. With its enjoyable glass-wrapped exterior, the pavilion can adapt and reflect the color and context of the beautiful San Francisco skyline. The building’s interior is also wonderfully designed; fans will be able to view the Bay Bridge from their seats.

+ Snøhetta