green design, eco design, sustainable design , Diana Koncan, Lily Jeon, Ryserson Architectural Science, Geodesic Dome, Winter Stations, RAW design, Ferris + Associates, Curio, Kew Beach Toronto, Snowcone igloo

Snowcone, one of the winning designs, was inspired by the traditional geodesic dome and then the concept was meshed with the shape of a pine cone. A series of acrylic panels, in both white and a rainbow of transparent colors, were fitted over a woven steel frame, made in a diamond pattern.

Related: Daniel Gray’s Rainbow Igloo Is a Colorful Backyard Retreat Made from 500 Bricks of Ice

The panels alternate between front-facing transparent pieces with opaque white pieces, which face up to collect snow. During clear conditions, Snowcone appears like a rainbow shelter, but when it snows, it becomes truly magical, appearing stark white against the water’s edge. If completely covered in snow, the shelter functions as an igloo, keeping visitors warm and comfortable inside, offering a moment of respite.

Snowcone was erected on Kew Beach on February 20, along with the other entries in the Winter Stations contest.

+ Winter Stations

+ Department of Architectural Science at Ryerson

Via Fast Co Design