KontenerART, shipping containers, communal spaces, reused shipping containers, temporary installation, Agnieszka Owsiany, Adam Wiercinski, Borys Wrzeszcz, green architecture, exhibition spaces

Instead of designing several freestanding pavilions, the architects created a single big building with interconnected containers housing different activities and spaces. The Bar and Carbo Gallery, which was left over from last year’s event, was converted into a base. The surrounding containers house the music workshop, Aktywator office, scene, food, toilets and warehouses. These were attached to the bar and gallery at a 90-degree angle, creating a U-shaped composition. The exterior of the north and south facades was painted orange to mark the entrances and the make the structure stand out.

KontenerART, shipping containers, communal spaces, reused shipping containers, temporary installation, Agnieszka Owsiany, Adam Wiercinski, Borys Wrzeszcz, green architecture, exhibition spaces

Related: Cargotecture transforms a San Francisco parking lot into a lively village

The complex shelters a sandy beach with deck chairs and a big island made of pallets. Located near the river, the project includes a terrace and a rooftop bar that provides views of the surroundings. In order to provide clean energy for the project, the architects placed solar collectors on the rooftops and designed a green wall that supplies the bar and catering with fresh herbs.

+ Adam Wiercinski

+ Borys Wrzeszcz

+ Agnieszka Owsiany

+ KontenerART

Photos by Przemysław Turlej, Skyphoto.pro