Vreugdenhil office by Maas Architecten, triangular office building, BREEAM-NL office building, BREEAM-NL Outstanding architecture, energy efficient dutch office,

Triangular in plan, Vreugdenhil’s new head office is built like a work of art that eschews hard corners for rounded edges for a sculptural appearance. Curved glazing wraps around the building to let in copious amounts of natural light that reflect off the mostly white interior surfaces. The office’s most eye-catching feature is the grand spiraling staircase that wraps around a live tree in the center and ascends a light-filled triangular atrium. The office spaces that branch off of the staircase are flexible and designed to encourage employees to socialize and collaborate.

Vreugdenhil office by Maas Architecten, triangular office building, BREEAM-NL office building, BREEAM-NL Outstanding architecture, energy efficient dutch office,

Related: Zaha Hadid Architects renovate a derelict fire station into Antwerp’s new BREEAM-rated port headquarters

In addition to incorporating natural light to minimize dependence on electricity, the energy-efficient building also includes an intelligent climate control system, a 170-panel solar array system, rainwater collection reused to flush the toilets, and a thermal energy storage system that heats and cools the building. The new office’s comfortable and attractive environment is also aimed to help the company reach its 2020 target to reduce the absenteeism rate to below 4%.

+ Maas Architecten

Via ArchDaily

Images via Maas Architecten