Xinhee Design Center, MAD Architects, Xinhee, office building, PTFE envelope, China, green roof, indoor garden, solar panels, green architecture, green facade

The office spaces are organized around a central atrium from which six structures extend out like arms. Each of the volumes, accommodating the offices of the group’s six subsidiary brands, has its own research and office spaces, while still allowing inter-departmental collaboration. The thin, PTFE envelope is soft and flowing, and protects the interior while appearing delicate and open.

Xinhee Design Center, MAD Architects, Xinhee, office building, PTFE envelope, China, green roof, indoor garden, solar panels, green architecture, green facade

Related: MAD completes undulating Harbin Opera House in China

The atrium functions as a public space that visually connect the offices located on different levels of the building. This interaction extends to include the way offices spaces relate to the outside gardens. While the first floor is occupied mainly by water features and green spaces open to the public, the upper floors house office spaces with smaller green areas scattered throughout the building and the roof. These stacked gardens create a 100% green ratio, while the envelope permits 40% light transmittance. Solar panels installed on the roof of the Center will provide enough energy to meet the daily demands of the building.

+ MAD Architects

Via World Architecture News