Copenhagen, Sophus Søbye Arkitekter, multipurpose space, multiuse space, shingles, pitched roof, concrete architecture, meeting place, community center, green architecture, timber structure, courtyard

The parkside location is frequented by joggers and a local scout group, which called for a design that was multi-functional space. The architects responded by designing a pair of concrete buildings with mono-pitched roofs and shingle cladding. The buildings share a courtyard with a campfire at the center. Concrete and timber walls surround the space and provide a secluded area that faces away from the street.

Related: Ushida Findlay’s Undulating Green-Roofed Park Houses

One of the buildings is used by scouts and includes a multifunctional area used form group activities. Visiting scouts can use a makeshift bedroom located on the mezzanine level. Joggers can use the showers and toilets on the ground floor. The Village Hall, located opposite the smaller building, houses a large room with a fireplace, kitchen and cafe.

+ Sophus Søbye Arkitekter

Via Dezeen

Photos by Jens Larsen and Rasmus Hjortshøj