Soup Architects, utilitarian sheds, Garden Studios, garden shed, black and white style, utilitarian cabins,

The Colt House’s art studios were designed for a London couple who spend three or four days a week at their country retreat. While he needed a bigger space for his large paintings, she required a smaller scale shelter for making sculptures. So the architects came up with different size matching studios connected by a wooden deck so the couple could visit each other.

Related: The Observatory is a duo of charred-timber, off-grid art studios traveling around the UK

Thanks to their highly insulated cladding, electrical panel heaters and numerous apertures, the studios are very low in both maintenance and energy consumption. Painted pitch black on the outside and featuring contrasting all-white chipboard interiors, they get extra heat through electric radiators. The slanted roofs come with integrated rainwater collection system that allows the artists couple to store it and use it for their beautiful large garden.

+ Soup Architects

Via Dezeen

Photos by Peter Cook