Designing a comfortable, efficient, and energy conscious home for a family of three generations is no easy task, but SOUP Architects turned the challenge into an opportunity to create a beautiful, multi-faceted architectural expression on an unassuming garden plot in Surrey, UK. Their design approach to the irregularly shaped site they were given was to create a relaxed, informal series of spaces orientated to maximize afternoon and evening sun in the main living areas. The angular living spaces are positioned centrally on the site and they open out to the garden through a 20-foot triple track pocket window that slides out of view. The cantilevered, cedar-clad first floor is angled to accommodate the retained trees on the site and forms a canopy to the main entrance. The strong physical connection to the garden aims to extend the calm modernism of the internal spaces out to the garden backdrop.

+ SOUP Architects

The article above was submitted to us by an Inhabitat reader. Want to see your story on Inhabitat? Send us a tip by following this link. Remember to follow our instructions carefully to boost your chances of being chosen for publishing!