Gallery: Spectacular Japanese Vertical Garden Clads the Picardy Regiona...

 
The lower level hall opens out into this verdant space, while a low-lying bay window permits natural light

The ground floor hall of the new extension spills out into a marvelous Japanese-style garden, while a long bay window provides plenty of natural light. By cladding the north facade with a similar selection of plant species, which help to insulate the building as well, the design team were able to better integrate the modern extension within its historic context.

The southern facade is clad in sheets of red metal that have multiple functions. First, they provide a solar screen to mitigate excess heat from penetrating the interior while also facilitating natural ventilation. They also create a sense of privacy for the workers inside, and the sheets have been carefully selected to create visual harmony between the new building and those between which it is squeezed. There are several levels of offices and meeting rooms and there is a 189-seat auditorium in the basement.

+ Chartier-Corbasson Architectes

Photography via Yves Marchand & Romain Meffre

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home