Vidalakis Residence, Swatt Miers Architects, swimming pool, natural materials, residential architecture, natural light, wooden frames, natural ventilation, green envelope, double-height spaces, daylit spaces

The elongated house rises from the sloped terrain of a 3.7-acre parcel in Portola Valley in California. The 7,000-square-foot home houses all its private and public spaces on the north side and offers long and lovely views of the rural surroundings. Large windows in the double-height living room bathe the space in natural light and, thanks to the vertical frames, create a nice pattern that travels through the space during the day.

Related: California Desert Home Uses Passive Ventilation Techniques

The interiors feature custom details and decoration, along with natural materials and patterns that reference the envelope frames. Framed by the shape of the house, the large swimming pool features three infinity edges and reflects the landscape. It creates a private area illuminated by discreet artificial lights at night.

+ Swatt Miers Architects

Via Freshome

Photos by Russell Abraham