Prison, renovation, Berdaguer & Péjus, Gue(ho)st House, Marcel DuChamp, France, spooky house, halloween, house with a spooky white veil, green design, sustainable design, eco-design

The sculptural Gue(ho)st House building is situated adjacent to the Delme Contemporary Art Center, which is housed in a former Synagogue located in a small town in the far northeastern corner of France. The public art commission was financed by the Ministry of Culture and Communication and a host of local public and private supporters to create a space that the entire community can enjoy.

The funeral parlor was transformed into a new reception area where school groups and other visitors will gather for educational programs. There is also a gallery and an inspiring studio space upstairs that will be made available to the occasional visiting artist. In a press release, the artists said of their latest project: “As the spatial projection of a collective psyche, the house becomes not only a place of emotions, perceptions and memories, but also a great mediation tool for the art centre.”

+ Berdaguer & Péjus

Via Frame Web

images courtesy O.H.Dancy, CHD Art production, CAC la synagogue de Delme