Gallery: Squish Studio is a Tiny Minimalist Home That Sits Lightly on C...

 
The interior is clean and expansive with incredible, uninterrupted views

From a distance, the 130 square meter studio is swallowed up by rock, water and sky, but close up, several interventions have given the almost celestial space great expanse. The pitched southern entry rises 20 feet off the ground, which is double the height of the northern end of the studio, ensuring protection against fierce Atlantic winds. A full-length oblong window provides an uninterrupted view of Round Head.

The solar panel from which the studio derives its energy was erected on a separate hill. Stored energy powers gentle nighttime illumination, which gives this remarkable structure even more ambience. A wood-burning stove provides heat, the interior is finished off with the same bright white spruce panels that clad the exterior, and a compost toilet further promotes the most negligible environmental footprint possible. If, like us, you simply can’t get enough of Saunders’ work, take a look at the recently profiled Tower Studio also built on Fogo Island.

+ Saunders Architecture

images © Bent René Synnevåg

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home