barn conversion, Studio Farris Architects, Belgium, green renovation, barn renovation, brick façade, skylights, multifunctional furniture, transformable furniture, timber beams, wooden furniture, mezzanine, floor-to-ceiling glass

The brick exterior of the pitched-roof barn in West Flanders, Belgium, was restored to its original splendor, hiding an unlikely contemporary interior. The architects repaired the brick facade and added a large skylight which provides additional natural lighting.

barn conversion, Studio Farris Architects, Belgium, green renovation, barn renovation, brick façade, skylights, multifunctional furniture, transformable furniture, timber beams, wooden furniture, mezzanine, floor-to-ceiling glass

Related: Beautiful Bank Barn Renovation

Inside, large wooden beams are stacked to form a multifunctional structure which forms a small mezzanine workspace with two decks. This central element references the structure’s original purpose and can be used as a library, seating area, and a staircase. The meeting area, offering views of the surroundings through floor-to-ceiling glazing, is located just underneath the mezzanine.

+ Studio Farris Architects

Via HUH Magazine

Photos by Koen Van Damme