BUREAU A, Steelhenge, Stonehenge, temporary architecture, shipping containers, reused materials, Geneva, Switzerland, green architecture, exhibition spaces

BUREAU A was commissioned to built a temporary venue for the first edition of the biennale for independent art spaces in Geneva, BIG. The steel containers were placed in a way which references the layout of the ruins of Stonehenge and stacked to echo its height. The team worked with a limited budget and decided to build with reusable elements such as shipping containers.

BUREAU A, Steelhenge, Stonehenge, temporary architecture, shipping containers, reused materials, Geneva, Switzerland, green architecture, exhibition spaces

Related: Bureau A creates transparent birdhouses meant to remind us of the omnipresence of nature

“The biennale was only organized for a long weekend,” said BUREAU A’s Leopold Banchini. “With a restricted budget, we had to go for a fast and easily reusable material: the container,” he added.

BUREAU A, Steelhenge, Stonehenge, temporary architecture, shipping containers, reused materials, Geneva, Switzerland, green architecture, exhibition spaces

The entire structure was built in a day using a crane. Concrete blocks were added to provide greater stability to the structures, while the design of the interiors were designed by gallery participants at the biennale.

+ BUREAU A

Via Dezeen

Photos by Dylan Perrenoud