Gallery: Steven Holl Unveils Light-Filled Glasgow School of Art

 

The Glasgow School of Art just announced that New York-based architect Steven Holl won the competition to design an elegant new studio, teaching and research building. The project focuses on reducing energy use by providing daylight infiltration deep within the building. Recycled glass is used exclusively throughout the entire facade of the art school building, and the interior spaces are flooded with light from carefully placed light wells and large windows.

Read the rest of this entry »

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below



2 Comments

  1. REX's Propsal for the V... September 29, 2010 at 1:39 pm

    […] As the galleries and exhibition space are on the top floor they have the best access to natural daylighting streaming in from the skylights. During the summer, the inverted shape allows the building to […]

  2. monsieurx September 20, 2010 at 11:20 pm

    This sort of description:\’ thin skin… thick bones\” and vice-versa seems rather facile and very clever but not so thoughtful. would like to know more about the \”intelligent solar cavity\”. If this concept really works, how it works or is it the latest throw-away hip green thing to do?
    Without the qualifications and explanations the building appears rather banal, that is without any of the sophistication and crudeness of the Glasgow School of Art. But then again maybe it\’s just the renderings.

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
Federated Media Publishing - Home