Stocker Dewes Architekten, green roof, horse stable, freiburg, germany, stable conversion, Black forest, minimalist, skylights, sustainable architecture, renovation, architecture renovation, german architecture

Located at the end of a valley, the secluded Black Forest stable conversion was designed with a muted and minimalist aesthetic to look like a continuation of the surrounding forest. The building’s dark vertical cladding is symbolic of tree trunks, while its green roof is a nod to the forest’s evergreen canopy. Skylights and glazed rectangular openings are located on the sides of the building let in generous amounts of natural light and views of the lush landscape.

Related: Historic Horse Stables Converted into a Contemporary Home in the UK

Inside, the architects split the long narrow building into two separate volumes for living and working. The office space is located at the front of the structure and the remaining living spaces, such as the kitchen and bedrooms, are spread out on the upper floor and towards the rear of the building. The interior matches the minimalism of the exterior and mostly comprises exposed concrete ceilings, white walls, as well as oak and silkscreen plates.

+ Stocker Dewes Architekten

Via ArchDaily

Images via Yohan Zerdoun