Forest Mews by Stolon Studio, London brownfield turned community, sustainable community in London, Suds in London, Suds architecture projects, live/work sustainable community,

Unlike traditional mews, the three two-story homes are airy and filled with natural light—a challenge since the site is landlocked on all sides. Built from pale ‘stock’ bricks, each steel-framed structure was carefully placed on-site and individually designed to maximize natural light and views through large triple-glazed walls while providing privacy. Thick insulation inserted in the walls, floors, and roof creates a balance between natural light and thermal performance.

Forest Mews by Stolon Studio, London brownfield turned community, sustainable community in London, Suds in London, Suds architecture projects, live/work sustainable community,

Related: Dublin’s Beautiful 3 Mews Houses Weave Natural Daylight and Lush Gardens Into Their Industrial Aesthetic

The homes face a shared multifunctional courtyard landscaped with a geometric pattern of resin-bound gravel and grass strips laid out to look like a ground-plane extension of the brick columns. Trellis netting provides support for climbing plants that grow across the building facade to provide privacy and shade. In addition to the common courtyard, each home opens out to a semi-private courtyard that serves as an outdoor extension to the indoor open-plan living space. Green roofs top the sustainable live/work community to help slow stormwater flow, which is collected and recycled. Underfloor heating is used throughout.

+ Stolon Studio

Via ArchDaily

Images © Robert Barker