Garden House in Vietnam, Ho Khue Architects, green-roofed narrow house, Vietnam, natural ventilation, Vietnam, green architecture, vertical garden, green roof, perforated brick, brickwork, natural light, planters

The main challenge for designers Ho Khue Architects was the spatial constraints of the plot. Despite the fact that the house is only four meters (13 feet) wide, the team managed to optimize the design to create a naturally ventilated, light-filled family home that feels spacious and relaxing. They created two separate blocks with a beautiful garden located in the central core. This particular area helps the house “breathe” and allows natural light to reach all the rooms. Trees and planters were introduced to the top floor, creating an open “sky garden”- an unlikely respite in a noisy and cramped area. The rooftop garden reduces heat radiation and significantly lowers the need for heating.

Related: Gorgeous Green House is Wrapped in a Lush Vertical Garden in Belgium

Garden House in Vietnam, Ho Khue Architects, green-roofed narrow house, Vietnam, natural ventilation, Vietnam, green architecture, vertical garden, green roof, perforated brick, brickwork, natural light, planters

The rear of the building is most exposed to the elements, which is why it features a wall constructed using the same brickwork present in the interior. The porous dwelling also has small vents that deter rain, enable natural ventilation and draw optimal levels of natural light inside.

+ Ho Khue Architects

Via Archdaily

Photos by Hiroyuki Oki