Tafline Laylin

Strips of Glazing Pour Daylight into Renovated Seaside House N in The Netherlands

by , 04/12/13



Maxwan Architects, House N, The Netherlands, Vernacular Dutch Architecture, green design, sustainable design, eco-design, daylighting, strips of glazing, seaside house, thatched house, modular furniture, eco-design, sustainable renovation, green renovation, Noordwijk, glazing

In order to grow the ground floor, Maxwan added two new boxes to the original building. Protruding from the kitchen is a monolithic concrete volume and a floor to ceiling glass box pushes the living room on the other side of the house further into the garden. Each new volume is attached to the original structure with strips of glazing that pour natural light into the interior.

A gorgeous new spiral staircase with a laser-printed lace balustrade leads up to the renewed attic, which now features modular wall furniture and large windows that also bring new light into the program. All of the bedrooms and bathrooms have been renovated, and the vernacular thatched roof has been upgraded as well. Which just goes to show that it only takes a touch of ingenuity combined with a sense of moderation to refresh the old without robbing it of its historic identity.

+ Maxwan Architects

Via Dezeen

Photos © Filip Dujardin

Related Posts

LEAVE A COMMENT

or your inhabitat account below

Let's make sure you're a real person:


  • Read Inhabitat

  • Search Categories

  • Recent Posts

  • Recent Comments

  • Browse by Keyword

get the free Inhabitat newsletter

Submit this form
popular today
all time
most commented
more popular stories >
more popular stories >
more popular stories >
What are you looking for? (Solar, HVAC, etc.)
Where are you located?