The Arborama project was conceived as an act of intervention in nature, meant to generate a place dedicated to environmental education. The installation was designed by the 2013 graduating class of the University of Talca (Chile) School of Architecture, and the students sited their work in a ecological reserve protected by the government of Chile. Arborama, which was required by law to be zero impact because of its location, uses platforms that were placed to coexist with pre-existing stones. What was generated were a series of seating and exhibition areas for the students to enjoy.

+ Arborama

The article above was submitted to us by an Inhabitat reader. Want to see your story on Inhabitat? Send us a tip by following this link. Remember to follow our instructions carefully to boost your chances of being chosen for publishing!